Follow Us

Temperature v infra savni narastejo od 40°C do 60°C, vlažnost pa sega največ do 45 %. Značilnost infra savne so posebni infrardeči grelniki, ki delujejo globinsko in telo ogrevajo od znotraj navzven, telo pa se na to odzove s povečanjem količine pretoka krvi skozi srce.

Kako se savnamo v infra savni?

  • Pred savnanjem se obvezno stuširajte in nato temeljito obrišite, ker le tako lahko omogočite izdatno potenje telesa. Po savnanju pa se sperite le z vodo, brez uporabe mila.
  • Po vstopu in pred izstopom iz savne krajši čas posedite na nižji klopi, da se telo počasi privadi na spremembo temperature.
  • V infra savni je obvezna uporaba brisače, na katero se usedete.
  • Bodite uvidevni do ostalih obiskovalcev. V savni je zaželena tišina.

Postopek savnanja

Obisk savne naj traja 20 – 40 minut. Poslušajte svoje telo in prilagodite čas savnanja svojemu počutju. Položaj večkrat spremenite, da infrardeči žarki dosežejo različne dele telesa. Ker je telo pregreto v globino, se po obisku savne stuširajte z mlačno vodo, predlagamo, da se po tem za kratek čas ohladite še v zunanjem bazenu.

Med posameznimi obiski savne si privoščite vsaj polurni počitekv sprostitvenem prostoru. Med tem časom nadoknadite izgubljeno tekočino, najbolje z vodo ali čajem.

Celoten postopek savnanja je priporočljivo ponoviti le enkrat.