c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Infra savna

Temperature v infra savni narastejo od 40°C do 60°C, vlažnost pa sega največ do 45%. Značilnost infra savne so posebni infrardeči grelniki, ki delujejo globinsko in telo ogrevajo od znotraj navzven– v telo namreč prodre kar 80 % infrardečih žarkov, ki ogrejejo tkivo do 5 cm globine. Telo se na to odzove s povečanjem količine pretoka krvi skozi srce, vendar je to povečanje manj izrazito kot pri finski in turški savni, zato je infra savna bolj varna tudi za ljudi s srčno žilnimi težavami.

Kako se savnamo v infra savni?

  • Pred savnanjem se obvezno stuširajte in nato temeljito obrišite, ker le tako lahko omogočite izdatno potenje telesa. Po uporabi savne pot s telesa sperete z vodo, brez uporabe mila.
  • Po vstopu in pred izstopom iz savne krajši čas posedite na nižji klopi, da se telo počasi privadi na spremembo temperature.
  • V infra savni je obvezna uporaba brisače, na katero se usedete. Če imamo noge na tleh, jih podložimo z brisačo.
  • V času savnanja ne jejte in ne kadite.
  • Bodite uvidevni do ostalih obiskovalcev. V savni je zaželena tišina.

Postopek savnanja

Obisk savne naj traja 20–40 minut. Poslušajte svoje telo in prilagodite čas savnanja svojemu počutju. Položaj večkrat spremenite, da infrardeči žarki dosežejo različne dele telesa. Ker je telo pregreto v globino, se po obisku savne stuširajte z mlačno vodo! Najprej ohladite okončine, nato telo in glavo, po tem pa se lahko še dodatno za kratek čas ohladite v zunanjem bazenu.

Po obisku savne si privoščite 20–30 minut počitka v sprostitvenem prostoru. Med počivanjem nadoknadite izgubljeno tekočino, najbolje z vodo ali čajem.

Celoten postopek savnanja je priporočljivo ponoviti le enkrat.

VIP SAVNA

Ekskluziven zakup savne z družbo po lastnem izboru.