Follow Us

Piškotki

Kaj so piškotki (cookies)?

Ta Portal uporablja piškotke – majhne datoteke, sestavljene iz črk in številk, ki jih Portal shrani v naprave Uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta oziroma Portala. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo aktualno in primerno vsebino spletnih strani in so zato priročni za usklajevanje z interesi in preferencami posameznega spletnega Uporabnika.

Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih Uporabniki uporabili pri dostopu in s tem spremljati aktivnosti med brskanjem po Portalu. Piškotki se v napravi Uporabnika lahko shranijo le za čas uporabe Portala in se po zaprtju le-tega z naprave Uporabnika izbrišejo, nekateri piškotki pa v napravi ostanejo določen čas, ne glede na samo uporabo Portala. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom spletnega brskalnika, ki ga Uporabnik uporablja. Uporabnik lahko z nastavitvami v brskalniku uporabo piškotkov omeji ali onemogoči.

Nekateri izmed piškotkov so nujni za delovanje Portala, večina piškotkov pa je pomembna za zagotavljanje Uporabniku naklonjenih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si Portal zapomni posameznikove interese in preference, s tem pa Portal omogoči Uporabniku bolj enostavno, učinkovito, hitrejše in prijaznejše brskanje ter uporabo Portala.

V kolikor Uporabnik onemogoči delovanje določenih piškotkov ali celo izklopi njihovo delovanje ob nastavitvah brskalnika, Portal morda ne bo delovalo pravilno, prav tako se zaradi tega lahko izgubijo shranjene osebne nastavitve, prijave in drugo.

Piškotki, ki jih uporabljamo na Portalu

Portal uporablja naslednje piškotke:

  1. Sejni oz. začasni piškotki: sejni piškotki se izbrišejo takoj, ko Uporabnik zapre brskalnik in torej trajajo le toliko časa, koliko traja tudi sama seja. Po zaprtju brskalnika se sejni piškotki izbrišejo. Za uporabo teh piškotkov privolitev Uporabnika ni potrebna.
  2. Sledilni in izvedbeni piškotki: z njihovo uporabo se spremljajo obiski na Portalu in zbirajo podatki o njegovi uporabi oziroma statistiki. Na podlagi teh podatkov se ugotavlja in izboljšuje delovanje Portala. Za uporabo teh piškotkov je potrebna privolitev Uporabnika.
  3. Ciljni in oglaševalski piškotki: ti piškotki se uporabljajo za prikazovanje spletnih oglasov, ki vas bodo na podlagi vaših navad pri brskanju verjetno zanimali. Za uporabo teh piškotkov je potrebna privolitev Uporabnika.

Natančneje, piškotki na Portalu so naslednji:

Google Analytics_gaVse straniStatistika ogledov spletne strani2 leti
YouTubePREF, use_hitbox, VISITOR_INFO1_LIVE, YSCStrani, kjer so vdelani videoposnetki s portala YouTube.Navedeni piškotki se naložijo ob ogledu ali deljenju videoposnetka. Omogočajo zaznavanje uporabnikove razpoložljive pasovne širine, štetje ogledov in deljenje posnetka.1 dan do 5 let
AddThisbt, ckid, di, dt, __atuvc, psc, uid, uit, xtcVse strani, kjer je omogočeno deljenje vsebin na različnih družabnih omrežjih.Piškotki, ki uporabniku omogočajo deljenje vsebin prek elektronske pošte ali na različnih družabnih omrežjih (Facebook, Twitter,…). To niso piškotki, ki se naložijo ob odprtju naše strani. Če pri uporabniku obstajajo, ga naša stran le prebere in s tem ugotovi, ali je uporabnik trenutno prijavljen v izbrano omrežje.1 mesec do 2 leti
iPROM UID, _ilsid, _issidVse straniOglaševalski piškotekseja oz. 36 mesecev
Facebook (Meta)_fbpVse straniOglaševalski piškotek3 mesece

Strinjanje s piškotki

Z obkljukanjem piškotkov, se Uporabnik strinja z uporabo posameznih piškotkov, kot je opredeljeno v prejšnji točki. V kolikor Uporabnik ne izrazi strinjanja in nadaljujete z uporabo Portala, bodo delovali le piškotki, katerih uporaba ni pogojena s privolitvijo Uporabnika, piškotki za katere Uporabnik ni podal soglasja, pa se ne bodo naložili.

Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb »Sprejmem« .

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Končna določila

BTC si pridržuje pravico, da brez predhodnega obvestila kadarkoli spremeni določila te Politike zasebnosti z namenom njihove posodobitve skladno z veljavno zakonodajo ali njihovo optimizacijo, pri čemer bo vsako njihovo spremembo objavil na Portalu. S tega vidika je priporočljivo, da Uporabnik od časa do časa preveri Politiko zasebnosti. Šteje se, da Uporabnik soglaša s spremembami Politike zasebnosti, če po objavi sprememb nadaljuje z uporabo Portala.

 

Ljubljana, 22.10.2019