c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

RAZLIKA JE OČITNA!

RAZLIKA JE OČITNA!

Med petimi izzivalci v akciji Millenium Athlete izziv, v sklopu katere naj bi peterica izbranih z vadbo v ŠC Millenium in Fitnes kliniki Strokovnega centra zdravja v Vodnem mestu Atlantis do poletja izoblikovala svoje telo, shujšala ali pridobila mišično maso, je tudi pevec Werner Brozović, ki tokrat ni spregovoril o glasbi, temveč o svojem spopadanju s kilogrami in prvimi zmagami.

 

Ob prijavi na Millenium Athlete izziv ste zapisali, da želite shujšati in izoblikovati svoje telo. Kaj oziroma kdo je največji krivec za odvečne kilograme?

Moja največja pregreha je čokolada. Pa tudi torte, piškoti in druge sladkarije ter seveda premalo telovadbe.

 

Zdravi telesni teži ste se poskusili približati že večkrat, pred leti celo s pomočjo bioenergetika. Zakaj vam takrat ni uspelo in zakaj so rezultati tokrat opazni že po dobrem mesecu dni?

Z bioenergetikom sem reševal in rešil druge težave. Po zdravljenju mi je zaradi zastrupitve organizma priporočil še 17-dnevni post. Po postenju sem izgubil 12 kilogramov in se počutil fantastično. Seveda bi se po postu moral pravilno prehranjevati še vsaj tri mesece, a so sladkarije in čokolada vsakič znova dobile bitko, ne pa tudi vojne.

 

Najbrž ste se morali pri tokratnem Millenium Athlete izzivu odpovedati sladkorju, alkoholu in ogljikovim hidratom … Se je vaš prehranski režim v času vadbe močno spremenil?

Zelo sem spremenil prehrano in presenečen ugotovil, da ta ni nič manj okusna kot tista, ki je bila na mojem jedilniku pred izzivom. Bel kruh in makarone sem zamenjal s polnozrnatim kruhom in testeninami, bel riž z rjavim, čokolado s sadjem in s proteinsko ploščico Athlete. Toda samo s spremembo prehrane bi hujšanje trajalo neskončno dolgo (mnogi bi izgubili voljo in trmo, potrebni za hujšanje in preoblikovanje telesa), zato je potrebno telovaditi in »kuriti« kalorije.

 

Za kaj je potrebna močnejša volja – za obisk fitnesa štirikrat tedensko ali za vzdržnost pri pretiranem vnosu kalorij?

Pri fitnes vadbi se potiš uro in pol na dan in nato z vadbo za ta dan zaključiš, na prehrano pa je potrebno paziti ves dan in se ob navalih lakote upirati skušnjavi, da bi »zmlatil« celo čokolado. Prehrano je zato težje kontrolirati, a se, kot sem omenil, obvladujem in namesto čokolade pojem proteinsko ploščico ali nekaj sadja in je takoj lažje.

 

Je res, da vas je sprememba prehrane stala – zoba?

Smeh. Zoba sta me stali moja nerodnost, predvsem pa lakota. Jedel sem solato in nehote ugriznil še v vilice. Bile so pretrde in skupil jo je zob.

 

V ŠC Millenium ste fitnes vadbo obiskovali že prej, torej še preden ste se prijavili na Millenium Athlete izziv, kjer enkrat tedensko vadite s trenerji fitnesa. Je njihova pomoč res tako odločilna pri doseganju rezultatov?

Ja, izjemno pomembna je! Dokler tega ne poskusiš, ne veš, kako pomembno je pravilno izvajati vaje, od raztegovanja do sprostitve mišic. Trenerji te natančno vodijo in z vsakim treningom pridobivaš več moči ter izgubljaš odvečno maščobo.

 

Pri vadbi so vam pomagali kar štirje trenerji fitnesa – Urška, Damjan, Matej in Vid. Je kakšna razlika med ženskim in moškim »prijemom«?

Smeh. Nočem užaliti fantov, super so, a vendar je ženski prijem le ženski in Urška v meni prebudi vse mišice, tudi tiste, ki jih – ne razumite napak – sama imenuje »male«.

 

Katera mišična skupina se je pri vas izkazala za najšibkejšo? Katere vaje so bile za vas najtežje?

Vaje za noge! Ko sem jih »prebujal«, sem pretočil litre znoja.

 

Kako ste se znašli na vadbi v Fitnes kliniki, kjer se vaje na prvi pogled zdijo preproste in povsem nezahtevne?

Z navidez preprostimi vajami v Fitnes kliniki naša Urška v nas prebudi in spodbudi sleherno mišico, zato se po treningu počutim tako, kot bi me nekdo od znotraj dobro »prešejkal«. Vaje se zdijo enostavne, a že po nekaj ponovitvah občutim, da so zahtevne in da v meni prebujajo mišice, ki jih vsakodnevno ne uporabljam. Po vadbi se počutim odlično.

 

Nam lahko zaupate, koliko mišične mase ste pridobili in kolikšen delež telesne maščobe izgubili? Koliko kilogramov ste izgubili v mesecu in pol?

Izzivu sem se zaradi bolezni priključil dva tedna kasneje kot drugi, zato bom tudi testne meritve opravil pozneje. A verjemite, razlika je očitna!

 

So vašo dosedanjo telesno preobrazbo že opazili vaši znanci, prijatelji?

So, predvsem žena! Smeh.

 

Vemo, da boljša telesna pripravljenost izboljšuje tudi umske sposobnosti. Je navdih za ustvarjanje zdaj večji?

Nikoli nisem razmišljal o tej povezanosti, drži pa, da sem danes bolj sproščen, umirjen, da so bili zadnji nastopi prav sproščujoči in jih nisem občutil kot obveznost in napor, kot je bilo še ne tako dolgo nazaj. Leta tudi meni ne prizanašajo in življenje na očeh javnosti in novinarjev tudi na meni pušča sledi. Od trenutka, ko sem se začel zdravo prehranjevati in redno telovaditi, imam veliko več energije in sem mirnejši.

 

Malo za šalo, malo zares – boste s poletno fotografijo bolj izklesanega telesa zdaj na družabnih portalih večkrat razveselili vaše občudovalke?

Vsakič, ko sem na Maldivih ali kjerkoli drugje na počitnicah, pozdravim svoje občudovalce in sledilce s kakšno fotografijo, mediji pa usmerijo pozornost bralca tja, kamor sami želijo. Upam, da jih bo tokrat res zanimalo moje telo, za katerega zdaj garam, ne pa le bele kopalke in tisto, kar je pod njimi. A poznavajoč medije … Smeh.

 

Miha Trefalt