c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

Opažam spremembe!

Opažam spremembe!

Med štirimi izzivalci v akciji Millenium Athlete izziv, ki poteka v ŠC Millenium in v sklopu katere se četverica izbranih že mesec dni trudi izgubiti odvečno telesno težo ali preoblikovati telo, je tudi igralka Ana Dolinar Horvat. Tokrat ni spregovorila o igralstvu, temveč o želji po gibanju, o samodisciplini in prvih rezultatih.

Marsikdo, ki vas spremlja v Eni žlahtni štoriji, bi najbrž pomislil: »Njej pa res ni treba na fitnes!« Pa vendar – zakaj odločitev, da se pridružite akciji Millenium Athlete izziv?

Zato, ker čutim, da mi v napornem urniku igralke in mame manjka gibanje. Če sem fizično aktivna, se lažje soočam z vsakodnevnimi napori. Fizična aktivnost namreč ni nekaj, kar bi me dodatno obremenjevalo, ampak mi daje dodatno energijo. Pa tudi izzive imam rada! Če se mi zdi, da nečesa ne bom zmogla, moram nujno poskusiti. (Smeh)

Pred leti smo lahko prebrali, da zase včasih v šali pravite, da ste že vse življenje na dietah. Danes se zdi, da težav s težo nimate več? Kateri od razvad ste se odpovedali?

Nobeni, samo dva otroka sem dobila. (Smeh) Resnično, odkar sem postala v življenju bolj stabilna, mirnejša, je tudi nihanj v teži manj.

Vem, da ste ljubiteljica čokolade …

Ne čutim več take potrebe po čokoladi, obstajajo druge stvari, ki se jim težje odpovem.

Se je vaš prehranski režim v času vadbe močno spremenil?

Pravzaprav ne, saj zadnji dve leti skrbim za zdravo prehrano in odkrivam njene čare. Najtežje se mi je bilo navaditi na več obrokov na dan. Moj trener Vid Koblar želi, da bi si vzela čas za šest manjših, hranljivih obrokov dnevno, kar je na snemanjih včasih težko. Nenehno mi ponavlja, da moram jesti redno in upam, da mi bo počasi tudi to prešlo v kri. Poleg tega mi je sestavil vegetarijanski jedilnik, obogaten z beljakovinami, ki so v času treningov še bolj pomembne.

Za obisk fitnesa in doslednost pri vadbi je potrebno precej samodiscipline. Je vaša disciplina »dediščina« nekdanje baletne šole?

Niti ne. Disciplina ni moja vrlina, zato je zelo pomembno, da imam osebnega trenerja. Šele takrat, ko me kdo priganja, se prebudi garač v meni. Vid je strog in od mene zahteva več, kot sama mislim, da sem sposobna. Postavlja mi izzive in mi vedno znova dokaže, česa sem sposobna, pri čemer ni popustljiv.

Za vami je prvi mesec Millenium Athlete izziva. So spremembe – povečanje mišične mase in bolj čvrsto telo – že opazne?

Moj Ibro (igralec Ranko Babić) iz Ene žlahtne štorije pravi, da so opazne! (Smeh). Tudi sama opažam hitre spremembe in tudi moje počutje je zdaj dosti boljše.

Katera mišična skupina se je pri vas izkazala za najšibkejšo?

Prepričana sem, da imam od poroda naprej najšibkejše trebušne mišice, ki so na dobri poti, da se ojačajo. Vid pravi, da je pri večini ljudi najšibkejši ramenski obroč, ker ga najbolj zanemarjamo.

Mnogi, ki se sicer zavedajo, da je vadba zdrava, a se ji zaradi lenobe največkrat izognejo, kot izgovor navajajo pomanjkanje časa. Kako vam uspeva – ob vajah in predstavah v matični gledališki hiši, snemanju nadaljevanke in skrbi za dve majhni hčerki in družino – najti čas za vsakodnevno vadbo?

Na začetku sem se tega najbolj bala, toda kmalu sem ugotovila, da mi vadba ne jemlje energije, ampak ravno nasprotno – vsak dan je imam več. Ko se včasih utrujena mukoma »privlečem« na fitnes, se že pri ogrevalnih vajah prepričam, da je vse samo v glavi. In tako dam na treningu vedno vse od sebe, domov pa odidem z veliko več energije, kot sem je imela ob prihodu.

Vemo, da boljša telesna pripravljenost izboljšuje tudi umske sposobnosti. Je navdih za ustvarjanje zdaj večji?

Zagotovo je dobra telesna in kondicijska pripravljenost velika prednost. Tudi glava je takrat bistrejša.

Pred vami sta še dva meseca vadbe. Boste z redno vadbo v ŠC Millenium nadaljevali tudi jeseni?

Upam, da bom. Želim nadaljevati, če me bo le Vid prenašal tako dolgo. (Smeh) Rada bi, da bi redna vadba postala del mojega vsakdana.

Vsem »izzivalcem« pri vadbi v ŠC Millenium s prehrambenimi izdelki in nasveti pomaga tudi trgovina z zdravo prehrano Vita Care. Kako ste kot vegetarijanka zadovoljni s ponudbo?

Vita Care je trgovina, ki je odlično založena z zdravo prehrano. Vsak dan imajo v ponudbi nekaj zdravih pripravljenih toplih jedi, kar mi ob prenatrpanem urniku omogoča, da takrat, ko nimam časa kuhati kosila za moji dve deklici, hrano odnesem domov.