c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

Center terapij

V BTC City Ljubljana v Športnem centru Millenium vas pričakuje strokovni center masaž in terapij.

V centru nudimo nov koncept oziroma individualni pristop na področju telesne sprostitve, rehabilitacije po poškodbi, psihologije športa, psihoterapevtskih storitev, preoblikovanju postave in svetovanja.

Delovni čas je po dogovoru.

Center s tremi ločenimi prostori (masažni salon, vadbeni studio in prostor za svetovanje in terapije) pokriva široko področje strokovnih storitev.

Masaže

V našem centru nudimo klasično, športno in terapevtsko masažo.

Klasična masaža: je sprostilna masaža, ki se je kot terapevtska metoda zaradi njenih sprostilnih učinkov obdržala vse do danes. Njeni učinki so izboljšanje krvnega in limfnega obtoka, sprostitev mišic in kit, zmehčanje otrdlin in zlepljenih tkiv, boljša elastičnost kože ter hitrejša regeneracija tkiv. Vpliva blagodejno na telo in duha kar izboljša tudi psihično počutje.

Športna masaža: namenjena vrhunskim kot rekreativnim športnikom. Cilj športne masaže je povrniti prvotno in optimalno delovanje mišic po naporu in ponavljajočih se obremenitvah. Poskrbi za regeneracijo kit in vezi, izboljša pretok krvi v mišicah, poveča in zmanjša mišični tonus ter odpravlja mikro poškodbe na mišičnih vlaknih.

Rehabilitacija in kinezioterapija

Rehabilitacija po poškodbi: vadbeni program, kjer se izvajajo specifične in prilagojene vaje za krepitev poškodovanega dela telesa, kar zahteva varno specifično in postopno napredovanje. Vadbeni terapevt vas s svojim strokovnim znanjem vodi skozi proces rehabilitacije do hitrejšega oziroma popolnega okrevanja.

Športna rehabilitacija: v programu specifične rehabilitacije (kinezioterapije) se izvajajo terapevtske vaje, ki zagotovijo športniku čim hitrejšo vrnitev v tekmovalni proces in zmanjšajo tveganje za ponovitev poškodbe. Vaje se postopno povezujejo v specifično obliko športne panoge.

Psihologija športa

Proces psihološke priprave športnika: v programu psihološke priprave gre tako za pedagoški kot svetovalni proces. Terapevt skozi mentalni trening in psihološki proces vključuje psihološko znanje, pedagoške metode in psihoterapevtske tehnike s pomočjo katerih športnik osvoji različne psihološke veščine, ki jih nato uporablja v športu. Z osvojenimi veščinami športnik vpliva na bistvene komponente v športu (koncentracija. motivacija, samozavest, obvladovanje vedenja in napetosti, ki se pojavljajo v predtekmovalnem, tekmovalnem in potekmovalnem obdobju.

Psihosocialna pomoč in psihoterapija

Pomoč in svetovanje: gre za pomoč ljudem s čustvenimi težavami in različnimi psihološkimi motnjami sodobnega časa. Pomoč in svetovanje nudimo na področju tesnobe (anksioznih motenj), paničnih napadov, fobijami, skrbmi, telesnimi simptomi, neodločnostjo, obvladovanjem jeze, manjšo samopodobo,….

Delavnice sprostilnih tehnik: tehnike so namenjene umirjanju uma oziroma psihični in telesni sprostitvi. S sproščanje napetosti v telesu se naučimo kontrolirati telesne simptome in postopno vplivati na vsakdanji stres in učinkovitost kognitivnih funkcij. Priključite se lahko različnim programom (avtogeni trening, dihalne tehnike, progresivna mišična relaksacija ali kombiniramo programu.

Osebno trenerstvo

  • Trening z osebnim trenerjem
  • Izdelava vadbenega programa
  • Izdelava jedilnika
  • Kondicijska priprava športnika