c

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturie montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur ullamcorper id ultricies nisi.

1-677-124-44227 184 Main Collins Street, West Victoria 8007 Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us
Image Alt

Center terapij

Center terapij

V Športnem centru Millenium, ki se je v zavest obiskovalcev BTC Cityja zapisal kot sinonim za pokrita teniška igrišča ter fitnes center z najsodobnejšo opremo in visoko usposobljenimi fitnes trenerji, smo nedavno odprli vrata novi dejavnosti: v Centru terapij, namenjenem tako rekreativnim kot vrhunskim športnikom, boste deležni strokovnih storitev s področja masaže, rehabilitacije, psihologije športa in psihosocialnega svetovanja.

Center terapij, ki ga vodi profesor športne vzgoje in trener v ŠC Millenium ter magister psihosocialne pomoči Damjan Verhovc s sodelavci, se ponaša z novim konceptom oziroma individualnim pristopom na področju telesne sprostitve, rehabilitacije po poškodbi, psihologije športa, psihoterapevtskih storitev, preoblikovanja postave in svetovanja.

V Centru vam nudimo klasično in športno masažo. Klasična masaža je najprej sprostilna masaža, saj blagodejno vpliva na telo in duha, s tem pa izboljša tudi psihično počutje, cilj športne masaže pa je povrnitev optimalnega delovanja mišic po naporu in ponavljajočih se obremenitvah. Športna masaža poskrbi tudi za regeneracijo kit in vezi, izboljša pretok krvi v mišicah, poveča in zmanjša mišični tonus ter odpravlja mikropoškodbe na mišičnih vlaknih.

Odpravljanju poškodb sta namenjena tudi programa rehabilitacije po poškodbi. V klasičnem programu rehabilitacije boste s terapevtom izvajali specifične in prilagojene vaje za krepitev poškodovanega dela telesa do njegovega hitrejšega oziroma popolnega okrevanja, v programu športne rehabilitacije (kinezioterapije) pa boste izvajali terapevtske vaje, ki vam bodo zagotovile kar najhitrejšo vrnitev v tekmovalni proces in zmanjšale tveganje za ponovitev poškodbe.

Ker je za dobre športne rezultate potrebna dobra psihofizična pripravljenost, vam v Centru terapij svetujemo tudi na področju psihologije športa. Športnik bo s pomočjo terapevta osvojil različne psihološke veščine, ki jih bo nato uporabil v športu. Na področju psihosocialne pomoči v Centru svetujemo in pomagamo tudi ljudem s čustvenimi težavami glede tesnobe (anksiozne motnje), paničnih napadov, fobij, skrbi, neodločnosti, obvladovanja jeze, slabše samopodobe, prav tako pa pripravljamo delavnice sprostitvenih tehnik s programi avtogenega treninga, dihalnih tehnik, progresivne mišične relaksacije idr.

Svetujemo vam tudi na področju osebnega trenerstva: ponujamo vam možnost vadbe z osebnim trenerjem, izdelavo vadbenega programa in jedilnika ter svetujemo pri kondicijski pripravi športnika.

Informacije in rezervacije: po telefonu 040/353 509 ali na e-naslovu centerterapij@gmail.com.